Германската канцлерка  Ангела Меркел каза в новогодишното си послание, че

...
Германската канцлерка  Ангела Меркел каза в новогодишното си послание, че
Коментари Харесай

Климатичните промени – тема на новогодишната реч на Ангела Меркел

Германската канцлерка  Ангела Меркел сподели в новогодишното си обръщение, че се бори с климатичните промени с всички сили, с цел да могат бъдещите генерации да живеят в мир и разцвет. " Глобалното стопляне е действителност. То ни заплашва ", се споделя в записаната новогодишна тирада на Меркел, която ще бъде излъчена по електронните медии довечера.
Покачването на международните температури и проблемите, провокирани от световното стопляне, са плод на човешката активност, прибавя тя и напомни някои от ограниченията, подхванати от нейното държавно управление за битка с климатичните промени, в това число по-високи цени за излъчванията на въглероден диоксид в транспортния бранш и за отопление, както и понижението на Данък добавена стойност за железопътните билети за далечни дистанции. " Ние би трябвало да създадем всичко, което е в човешките благоприятни условия, с цел да преодолеем това предизвикателство. Това към момента е допустимо “, показва канцлерката. „ Аз съм на 65 години - възраст, на която няма персонално да изпитам всички последици на климатичните промени, които ще настъпят, в случай че политиците не работят. Но нашите деца и внуци ще би трябвало да живеят с следствията от това, което ние вършим или се въздържаме да вършим през днешния ден. Ето за какво поставям всичките си сили за това Германия да даде своя принос - екологичен, стопански, обществен - за слагане на климатичните промени под надзор “, сподели още Ангела Меркел.
За разлика от предходната година, тазгодишното й новогодишно обръщение не загатва за вътрешните напрежения в нейното съдружно държавно управление, формирано от десноцентристкия Християндемократически съюз и левоцентристката Социалдемократическа партия. Все още не е несъмнено, че обединението ще просъществува до края на парламентарния мандат, изтичащ през 2012 г, отбелязва АР.
Канцлерката обаче уточни нуждата да бъдат защитавани органите на локалната власт и " всички хора в нашата страна от омразата, враждебността и насилието " и да се води битка " против расизма и антисемитизма ".
Информационните организации напомнят, че през тази година бе погубен провинциалният държавен чиновник Валтер Любке, член на партията на Меркел, който интензивно поддържаше нейната политика на отворени порти за б
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР